Het vrijwillige brandweerkorps van de gemeente Kasterlee heeft een ijzersterke reputatie inzake snelle uitruktijden. De Track&Trace tijden die gemeten worden door de brandweerzone Zone Taxandria vormen de objectieve en officiële bevestiging van deze reputatie. Dit resultaat is de vrucht van volgehouden oefening en een zeer sterke motivatie van de manschappen.

Zopas heeft een ploeg van brandweer Kasterlee de “Firefighters Endurance Cup – Karting” gewonnen. Dit levert Kasterlee de titel van “Snelste Korps” op. In een nek-aan-nek race hebben onze deelnemers onder leiding van coach Jente Vandoninck het op het Indoorkarting circuit in Mol gewonnen van dertien andere brandweerkorpsen, waaronder  ploegen uit Lommel, Sint-Truiden, Mol, Leopoldsburg, Malle, Niel, ..

 

Coach Jente Vandonick kon rekenen op de volle inzet van de piloten brandweermannen Willy Driesen, Eric Hermans, Wadeck Pers en Gunther Pauwels.

 

Burgemeester Ward Kennes en dienstchef Lt. ing. Luc Faes hebben hun gelukwensen overgemaakt aan het winnende team en het ganse korps. “Het is voor de mensen van Kasterlee een geruststelling dat wij kunnen rekenen op een uiterst snel en goed getraind brandweerkorps wanneer zich een calamiteit voordoet” aldus burgemeester Kennes. “De ploegen waarmee Jente en zijn piloten moesten kampen, zijn zeker niet van de minste in de brandweerwereld” aldus commandant Faes.

 

Op de facebook pagina van brandweer Kasterlee zijn foto’s geplaatst van de bliksemsnelle wissels van de piloten, van het podium en van de trofee.